lørdag 27. juni 2009

Super Mario på narko!

Mario er en berømt spillfigur. Han er elsket av millioner. Alle har et forhold til han. En undersøkelse på 1990-tallet i USA, avslørte at Mario var mer gjenskjennbar enn Mikke Mus for amerikanske barn. Så siden han er en del av barndommen til så mange, har det kommet mange fan filmer som leker med Mario og hans krumspring i Mushroom Kingdom. Youtube er full av slike filmer. Siden Mario er kjent for å spise sopp og andre rare ting så har det så klart kommet en del tolkinger på akkurat hva denne soppspisingen utløser.

En av de beste fan filmene om Mario og hans soppspising er filmen Mario: Game Over. Her lever Mario et hardt liv i den virkelig verden. Han er full av angst etter all Goomba drepingen og hoppingen og må ty til sopp og stjerner for å takle hverdagen. Dette får så klart tragiske følger. Utrolig moro og bra laget fan film. Se den her eller under



En annen film som omhandler Mario brødrenes soppbruk er The Plumber and the Princess. Her har man brukt film noir virkemidler og stil sammen med Super Mario spillene. Her er ulovelig og giftig soppbruk som utløser at en av Mario brødrene dør og at en hevnjakt starter på den onde narkolangeren Bowser. Artig liten sak som prøver å følge film noir stilen. Se filmen her eller under



Denne fan filmen er det ikke Mario på narko som er hovedtråden men en Mario som er litt lei av å redde prinsessen Peach. Helt hysterisk morsom. Filmen heter Mad Mad Mario og er animasjon film. Se den her eller se den under.



Så til siste en fan film som også prøver å være litt film noir angående Super Mario universet. Den heter The Killing of a No-good Goomba. Her er det drapet på en Goomba som blir etterforsket og hele Mario galleriet blir dratt inn til avhør. Liten hyllest til Nattsvermer filmen her. Ikke akkurat så veldig bra laget og skuespillerne er dårlige men artig nok. Se film her eller under.



Vet dere om noen andre kule Mario fan filmer så legg link i kommentar feltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar