torsdag 2. juli 2009

FAIL!

Alle dritter seg ut. Men når du gjør det burde du håpe at noen ikke tar bilde av deg og legger det ut på nettet med ordene FAIL på. Slike bilder og videoer av mennesker som dritter seg ut har blitt populært på internet. En slik typisk internet ting som det etter hvert har blitt mange av.

Akkurat hvor denne trenden stammer fra er vanskelig å si men den skal vist stamme fra dataspill verden. Spillet Blazing Star (1998) var et 2D scrolling shooter spillet. Ikke særlig bra eller dårlig. Men spillet var egentlig laget i Japan og oversettelsen var vist helt jævelig, såkalt Engrish. Når du dauer fikk du opp teksten: "You fail it! Your skill is not enough, see you next time, bye-bye!". Her utviklet ordet FAIL seg på hendelser, produkter eller handlinger som ikke akkurat levde opp til sitt potensial (viktig å skrive FAIL med store bokstaver). Dritter du deg sikkelig ut kan du til og med få ordene EPIC FAIL brukt. EPIC spiller på ordet episk, altså noe storslott, av enorme proporsjoner. På slike FAIL bilder kan alt fra politikere til hverdagsperson bli hengt ut. Det er en egen blog som spesialiserer seg på slike bilder kalt FAILblog. Helt utrolig morsom side. Her er noen eksempler hentet fra siden.

Det finnes på internet mange FAIL men en som gått inn i historien er hvordan George Bush Jr og ordene ” miserable failure” blei koblet sammen på Google. Søkte du på ” miserable failure” var første treffen på søket en link til det Hvite Hus sin biografi av George Bush Jr. Det var et resultat av såkalt ”Google Bombing”. En annen artig liten FAIL på Google var når du søkte på ”Weapons of mass destruction” var førstevalget denne sida.

Uansett, pass deg neste gang du FAILer, du kan havne på nettet til spot og spe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar