søndag 19. juli 2009

Gammel konspirasjons tv-serie Dark Skies

X-Files tok tv bransjen med storm og blei en internasjonal hit i 1993. Fox som sendte og laget X-files fikk blod på tann og ville lage flere serier i samme sjanger. Dark Skies blei slik født i 1996.Dark Skies var en kortlevd tv-serie. Den prøvde å hermer etter alt som gjorde X-Files populært bare med mer fokus på romvesener og konspirasjoner. Serien tar utgangspunkt i at romvesener har vært blant oss siden 1940-tallet og den amerikanske staten har dekket over dette. Serien følger John Loengard and Kim Sayers gjennom deler av 1960 tallet ettersom de prøver å stoppe romvesene kalt The Hive i å ta over jorden i all hemmelighet. Romvesene tar over sinnet og kroppene til mennesker og andre romvesener, da særlig ”greys” slike klisje Roswell romvesener. Opp i dette hele må hovedpersonene også sloss mot Majestic 12, en hemmelig organisasjon som prøver selv å kontrollere verden og romvesene. Produser James Parriott beskrev serien med frasen: “Our future’s happening in our past”. Noe som egentlig beskriver serien bra, på en rar mate.

Jeg så denne serien når TV2 sendte den. Den var i overkanten romvesen fokusert og blei fort tullete med alle konspirasjonene og romvesene. Serien hadde problemer med å skape gode karakterer. Eric Close og Megan Ward var rett og slett ikke noen gode skuespillere og kunne ikke lede serien. Hele serien føltes egentlig som en billig utgave av X-Files, de hadde bare brukt alle pengene på effekter og ikke lønn til bra skuespillere eller manusforfattere. Men serien introduserte meg for konspirasjonsteorier jeg aldri hadde hørt om før som Majestic 12. Serien hadde også en god tidskoloritt med mye bra periode musikk. Dessverre har bruken av denne periodemusikken forhindret at serien har kommet på DVD. Det er rett og slett for dyrt. Noe som er dumt siden jeg og mange andre har lyst til å se serien igjen selv om den ikke var konge. Men man veit aldri.

Serien varte ikke lenge før den blei tatt av luften, det blei bare laget 20 episoder. Selv om serien ikke fikk mange seere eller gode kritikker fikk den etter hvert en slags kultstatus. Hele ideen om at alt bråket på 1960 tallet var romvesen som sto for var en artig ide og det at den brukte mange ”ekte” konspirasjonsteorier gjorde den populær. Serien er å finne på torrentsteder om du veit hvor du skal leite i mens vi venter på DVD utgaven. Du kan se starten på serien her eller under.

1 kommentar:

  1. Jeg husker denne serien. X-files var jo bare helt topp da, har hele serien i samleboks som bare venter på å bli sett.

    Jeg liker serier av denne typen med konspirasjonsteorier, og en alien eller to.

    Flott at du skrev om den, hadde nesten "glømt" denne nå.

    SvarSlett