fredag 3. juli 2009

Michael Jackson kostymer i Battlefield Heros

Det var sikkert mange som fikk med seg nyheten av man kunne kjøpe Smooth Criminal og Bad kostymet til Michael Jackson i gratis-skytespillet Battlefield Heroes. Blant annet Spillbloggen på dagbladet meldte dette pluss mange andre spillsteder. Dette skapte så klart en del bråk, siden noen syntes det var smakløs forsøk på tjene penger. Særlig siden Heroes er et skytespill som foregår i en setting som spiller på 2 verdenskrig i tegneseriestil. Nå tok det ikke lang tiden før EA Games kom på banen og sa at kostymene var gratis og var ment som en hyllest. Prisen som hadde vært på klærne var kun på testeserverne. Noen mener at dette er bare tull men jeg tror ikke Dice, det svenske spillselskapet som har laget Heroes hadde godtatt at man tok penger for dette. Men uansett fikk spillet Heroes mye omtale i media, noe som er bra siden det har kommet på markede ganske stille.

Battlefield Heroes er et gratis førstepersons skytespill. Du trenger ikke betale for å eie eller spille det. Det har lave systemkrav og er ikke realistisk som andre Battlefield spill. Her er det tegneserie estetikk og gal moro som er fokuset. Måtene Heroes skal tjene penger er gjennom reklame og ekstra utstyr som spilleren kan kjøpe. Ja, du hørte rett, du kan pimpe spilleren din med cash. Alt er så klart overfladisk og har ikke noen å si for gameplayet. Det var her ryktet om at MJ kostymene skulle koste penger kom. Uansett, jeg har spilt Heroes ei uke nå og liker spillet. Det er lett, morsom og gratis. Det er 30 levels du kan stige og nye egenskaper du kan låse opp. Spillet har en slik matchmaking funksjon som gjør at du kun havner på server med folk på ditt nivå, slik at du ikke blir grisebanken. Dette er bra men også dumt siden du må vente noen ganger før du får spille.

De siste dagene har MANGE spiller kledd seg opp som MJ og hele slagmarken kan se ut som en MJ musikkvideo. Det virker som mange ingame setter pris på kostymene og ser det på som sin hyllest til MJ der de springer rundt og leker krig. Jeg syntes hvertfall at det ikke er støtende nå som det er gratis. Dataspill online har jo lang tradisjon for ulike skins, enten at brukerne lager egne eller utvikleren gjør det. Du må jo husker at MJ var en merkelig skrue som solgte seg hele livet sitt for penger og berømmelse. Pluss at fyren elsket jo dataspill, han hadde sikkert vært happy med hyllesten.

Uansett, i MJ kostymer eller ikke, teste spillet ut her. Husk at det er gratis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar