onsdag 9. september 2009

Reklamefilm for Halo ODST og Halo universet

Halo spillene har tjent inn enorme summer og hver gang det kommer et nytt spill så slår virkelig Microsoft og Bungie på stor tromma. De pumpet penger i markedsføringen som ville få en Hollywood film til å blekne. Rett rundt hjørnet er Halo ODST (kommer 22 september).

I likhet med Halo 3 så slipper Microsoft og Bungie real life trailere til spillet. Det er meget spesielt, siden ofte prøver man å selge et dataspill gjennom enten å vise grafikken eller gameplay. Når man har en reklamesnutt med skuespiller så får man ikke vist fram spillet. Men Halo universet er enormt sterkt og Halo 3 hadde suksess med en rekke slike trailere laget av Neill Blomkamp.

Halo ODST er et spill som kommer til å ikke handle om Master Chief og heller handle om en ”vanlig” soldat som er med i en spesial enhet kalt ODST (Orbital Drop Shock Troope). Traileren som er slippet bygger opp under stilen og stemningen som er i spillet og halo universet. Personlig synes jeg traileren er meget vellykket og jeg får lyst til å spille. Se traileren her eller under.

Regissøren Neill Blomkamp som er Norges aktuell med District 9 lagde live action kort filmer fra Halo 3 universet når det spillet blei lansert. Som sikkert mange har fått med seg skulle han og Peter Jackson lage en Halo film. Mange nerder gledet seg til dette, mye pågrunn av hvor bra reklamefilmene virker. Neill virket som rett mann og han hadde respekt for Halo. Men som alle sikkert veit blei hele prosjektet lagt på is og nå veit ingen om Halo filmen blir noe av. Men vi fikk hvertfall noen bra kortfilmer og District 9.

Her kan du se disse kortfilmene fra Halo 3 reklamene. Personlig synes jeg disse er noen av de mest spennende dataspillreklamene jeg har sett og det virker som de forsetter i dette sporet med Halo ODST. Du kan se alle 3 klippet sammen til en film her eller under.

BELIVE kampanjen
Laget av Rupert Sanders. Bruker talking heads og doku stil. Fokusere mest rundt et stort minne monument av miniatyr figurer som viser en stor kamp mellom mennesker og Covenant. Hele kampanjen er delt opp i mange små filmer.

Belive The Museum
En krigveteran snakker mens han ser på monumentet i et museum. Snakker om når Master Chief bruker granaten, no vi skal se senere. Down to earth. Ikke noe tull. Se den her eller under.

Halo 3 Belive
Masse nærbilder av monumentet med nydelig musikk. Helt på slutten så skjer det som mannen snakket om i den første filmen. Master Chief ser på deg. Jeg får frysninger når han beveger på seg. Elsker også den klassiske musikken. Se den her eller under.

Halo 3 Hunted
Nok en doku med mennesker. Her er det nok en veteran som forteller om det som skjedde en natt. Som siste så ender det opp med at master chief blir nevnt. Se den her eller under.

Halo 3 Enemy Weapon
Nok en doku med veteraner. Veldig rolig, sober stemming. Nok en gang kommer Master Chief opp i samtalen. Se den her eller under.

Halo 3 Gravesite
Siste av doku med veteraner. En av gutta er tilbake til på slagmarken. Nok en gang er Master Chief sentral. Se den her eller under.

Det som jeg synes er moro med disse filmene er at de går utenfor de vanlige dataspill reklame tinga og bygger videre på Halo universet. Dette er ikke reklame men branding. Man forsterkre et merke, gjør det mer levende. Dataspill er jo nuller og enere men master Chief føles ikke sånn. Hvertfall ikke etter disse filmene. Takk for at vi har Master Chief!

2 kommentarer:

  1. Bøkene gjør historien enda mer levende. Scener fra disse filmene rører ved en, om man kjenner historien. Rare greier :-)

    SvarSlett
  2. Så sant så sant. Jeg får grøssninger på ryggen første gang jeg så mange av de

    SvarSlett