mandag 19. april 2010

Epic fail: Nigeria svindlermail

Du har sikkert hørt om Nigeria svindler. Slike brev eller mailer som lover deg gull og grønne skoger om du bare betaler litt penger til de. Ofte er det alt fra lottopenger, til arv eller hemmelige skatter som sitter fast i tollen og om du bare betaler 1000 kr så kan du få halvparten som takk. De er ikke så smarte de som skriver disse mailenene og brev. Ofte er de fulle av skrivefeil og ulogiske. Men i dag fikk jeg konge mail. Du kan lese den her.

Good day,
I’m Diplomat Gibson Solundo, I just want to inform you about my successful arrival in your International Airport with your two boxes of consignment worth ($1.5M) One million, five hundred thousand United States Dollars which I have been instructed to be delivered to you.

The Airport authority demanded for all the legal back up papers to prove to them that the fund is no way related with drug, fraud money or terrorist. which I have handed over to them and they are very much pleased with the paper’s I presented but the only thing that is still keeping me here is the airport delivery Tag which is not placed on the boxes, one of the Airport Authority has advise that we get the delivery tag so that I can exit the airport immediately and make my delivery successful.

I try to reason with them and they stated the delivery tag will cost us just $55 dollars to get the two tags placed on the box as that tag will enable me get to your house successfully without any interference, they scanned the boxes and found out that the fund is 100 % spend able and accepted by any bank in the whole world.

Please try and reach me via email immediately as I can not afford to spend more time here due to other delivery I have to take care of in another country.

Here are the papers backing the funds together with my Identification as I will accompany you to your bank were you will deposit the fund successfully with these legal documents. I have more vital papers with me but I can only present you the hard copy when I reach your house as that it’s the diplomatic rules, such as authorization to deliver.

You can direct the tag fee of $55 to our Head Office as they will get it here for you and they are entitled to receive and make any payment to foreign countries authority.

Get back to me through my email now with the payment information:

( gbsolundo@e-mail.ua )


Receiver Name:........................Christian .C. Daniel

City:........................................Cotonou.

Country:...................................Benin Republic.

Amount:..................................$55 US Dollars

Text Question:......................Who is Lord?

Answer:....................….The Lord Jesus.

MTCN:...............................

Remain Bless
Diplomat Gibson Solundo.
Så hele Europa er askefast og idioten spammer svindlerbrev til emailer som har norske IP adresser hvor han sier han ankommet flyplassen med to pakker? Leser og ser de ikke nyhetene? Er vi så forbannet lett å lure at man ikke gidder engang å prøve engang å være smart? Hva med å bare sende en mail som går slik: Gief me money! Greit nok at du er svindler men litt yrkestolthet må du ha. Forstår ikke hvordan folk faller for dette.

Epic Fail

fredag 16. april 2010

Steam - Erfaringer fra en nerd

Jeg kjøpte nettopp Star Wars The Force Unleashed Ultimate Sith Edition for ca 110 kr via Steam. Flott helgeunderholding og et kupp prismessig. Men det slo meg, jeg har brukt Steam mye og lenge. Hva synes jeg egentlig om denne tjenesten som mange mener kan redde og er framtiden for spill på pcer?

For det første burde jeg forklare hva Steam er for noe for de som ikke kjenner programmet. Det er et digitalt distribusjonskanal, flerspiller og kommunikasjons plattform utviklet av Valve (les mer om Steam her). Du veit, Valve, spillfirmaet som har laget Half-life spillene, Left4Dead spillene og Team Fortress 2. Et spillfirma som er berømt for sine bra spill, innovative ideer og meget god spiller fokus. Personlig digger jeg firmaet fordi greier å ha to tanker i hodet samtidig. Tjene penger og gi spillere gode opplevelser og tilbud. Jeg velger å påstå at slik blir det når nerder kontrollerer alle ledd av en spillproduksjon, fra konstruksjon til distribusjon. Uansett, Steam blei sluppet i slutten av 2003. Det er gratis å bruke Steam. Du bare laster en liten klient, lager en konto og så kan du laste ned spill, snakke med andre spillere og delta i Steam sitt community.Jeg joinet steam i november 19, 2004. Det var når jeg kjøpte Half-life 2. Spillet krevde at jeg gikk online, laget en Steam konto og aktiverte det der. Det var for å forhindre piratkopiering. Dette irriterte meg enormt siden jeg hadde problemer med internet på den tiden. Pluss jeg følte det var et forsøk på overvåke og tvinge meg til en bestemt teknologisk plattform. Jeg husker jeg anmeldte Half-life 2 i Studentradion i Trondheim hvor jeg understreket at jeg håpet at en slik form for DRM aldri kom til å bli vanlig. Så naiv var jeg. Nå er jo DRM blitt 100 ganger verre, som Ubisoft siste DRM påfunn beviser.

Uansett, jeg begynte for alvor å bruke steam i 2007 når jeg fant ut at de solgte mange spill der rimelig billig. Det er ikke noe toll eller MVA på spillene siden det er digitale. I tillegg har Steam billig salg på spill. Som det nevnte Star Wars spillet var prisen 50% satt ned. Slikt skjer ofte på Steam! Du kjøper ikke noe fysisk produkt så du sparer plass. Det er også rimelig enkelt å kjøpe, spillene var mye mer rimelige enn å kjøpe i butikk og du slapp å stikke til en butikk. Bare lastet spillene ned. Dette synes jeg er en stor fordel med Steam. Jeg kan bare kjøpe spillet og om noen timer så ligger det på harddisken min. Steam patcher også automatisk opp spillene, slik at du slipper å tenke på det.

En annen ting jeg synes er genialt, er at spillene dine blir lagret på din konto, så har du flere pcer (noe jeg har) kan du laste de ned og spille på dine andre pcer (bare ikke samtidig). Spillene blir også lagret på din konto, så du kan slette de fra harddiske og laste de ned en annen gang om du vil spille de mer. Du trenger ikke å være online for å spille spillene du har kjøpt. Det finnes et offline modus.

Du kan legge til venner på Steam, litt som MSN. Her kan du chatte med folk og du kan se hva de spiller. Se for deg jeg logger på en kveld og ser på vennelisten min at Bård og Rune spiller CODMW 2. Jeg bare hopper inn i spillet og joiner de. Enkelt og greit. Steam har også mange achievements til sine spill (om du bryr deg om slikt). User Interface på Steam er også greit nok. Du finner lett fram selv om det kunne vært bedre (ny UI kommer vist nå).Når det kommer til det negative, så er forsatt spillene på steam litt for dyre. Nye spill koster nesten det samme som i butikk (ofte 400 kr). Det er for dyrt! Det var billigere før men alle spillene blei plutselig i 2008 gjort om til euro og da blei alt dyrere. Nedlastingstidene er også ikke helt supre. rundt 450 kb/s er det jeg får. Bra men kunne vært bedre. I tillegg så er det jo alltid usikkermomentet om hva skjer om Steam blir stengt? Mister du alle spillene din da? Hva slags rettigheter har du? Hvem veit?

Jeg er en fornøyd Steam bruker. Har kjøpt over 30 spill der og ofte kjøpt de når det var på billig salg. Jeg piratkopierte spill mye mer før på pc men har i det siste sluttet helt fordi Steam tilbyr ofte mange av de samme spillene enkelt, uten mye DRM som forsurer spillopplevelsen og det er ofte billig. Mange i spillbransjen snakker om at Steam og andre digitale nedlastningstjenester kan redde dataspill på pc. Jeg veit ikke om dette stemmer men det virker som en vei å gå.

Akkurat nå venter jeg på at Star Wars The Force Unlashed skal bli ferdig lastet ned. Er på 45 % nå! KOM IGJEN!!! LAST NED FORTERE!!!

søndag 11. april 2010

Nuit Blanche - Kortfilm på nett kan skape en karriere

Jeg skreiv i går om en fryktelig kul kortfilm som blei sluppet på nettet og som har fått mange til å heve øynebrynene. Nok en slik kul amatør kortfilm har funnet veien på nettet og åpnet opp dører for filmskaperen.Å slippe sitt kreative produkt på nettet slik at gud og hvermann kan se, høre og snakke om filmen, sangen, spillet eller bildene dine er en god strategi for å bli kjent, få oppdrag og kanskje, ja kanskje få en suksessfull karriere. Såklart, du må ha noe å komme med. Noe Arev Manoukian tydeligvis har. Han laget kortfilmen Nuit Blanche og slapp den på nettstedet Spy films. I følge Wired så folk i Hollywood filmen og plutselig så fikk herr Manoukian både en agent og tilbud fra Hollywood. Du kan lese mer om hele eventyret her i Wired.

Jeg synes kortfilmen hans er rimelig kul selv om den er meget enkel historiemessig så er den veldig avansert når det kommer til det visuelle. Liker også veldig godt musikken. Du kan se filmen her eller under og bli inspirert. Kanskje en dag kommer en nerd eller kreativ filmskaper fra Norge til å lage en slik kortfilm som blir sluppet på nett som gjør at man får en Hollywood karriere (vent nå litt det her jo skjedd!).

lørdag 10. april 2010

Konge kortfilm med retro dataspillgrafikk som angriper New York

Noen filmer som blir sluppet på nettet er dømt til å bli populære. Slike filmer som alle får link på mail, blir lagt ut på facebook, blogger skriver og tipser om og kanskje til og med får omtale på nettaviser. PIXELS av PATRICK JEAN er en slik film.

Hvorfor av alle de tusenvis av kortfilmer og filmsnutter som blir lagt ut på nettet hver dag, hvorfor skal Pixels får oppmerksomhet. Vel fordi den er veldig bra laget. Den ser rett og slett flott ut. Estetisk er den veldig forseggjort. Alt fra lydeffektene, rulleteksten og kamerabruken. Pluss at filmen er fantasifull og nostalgisk. Den bruker ikoner og lyder fra dataspill som alle har hørt eller sett. Du trenger ikke å være hardcore gamer for å like og bli begeistret av denne filmen.

Handlingen er rett og slett at gammel dataspill grafikk angriper New York. Den pixeliserer hele byen og til slutt jorden. Her er det masse referanser for oss nerder. Patrick Jean medlem av OneMoreProduction og du kan se flere kule filmer på nettsiden deres. Selve Pixels filmen kan du ser her eller under.
PIXELS by PATRICK JEAN.
Uploaded by onemoreprod. - Independent web videos.

Ps: Takk til Sara B som tipset meg om denne filmen via Facebook

mandag 5. april 2010

Retro spilllåt om Neo-Geo

Husker du Neo-Geo merket innen dataspill? De gav ut både hjemmesystem og arkademaskiner. De hadde rimelige kule spill og har nå fått en kul sang som hyller Neo-Geo på en morsom måte.

Hørt om Keith Apicary? Vel det er en person skapt av komikeren Nathan Barnatt som opptrer i et internetshow kalt Talking Classics som du finner på både youtube og Screwattack. Keith er en klassisk nerd, både i utseende og oppførsel. Litt vel på kanten til å være autist eller rett og slett bare trist. Uansett, Keith har en forkjærlighet for Neo-Geo, Sega og arkadespill. Mange av showene hans handler om denne kjærligheten. Så det kom så klart ikke som en overraskelse at han har laget en hyllest sang til Neo-Geo arkademaskinen. Men sangen er faktisk dritt kul. Den er fengende og bruker stilen til gamle 80-tall dataspill. Musikkvideoen er også drittkul. Enkelt konsept. Neo-Geo arkademaskinen som ”flyter” ned gatene mens Keith sitter og synger ved siden av maskinen. Minner meg om Vanessa Carltons A Thousand Miles musikk video (ja, jeg veit ting som ikke bare er supernerdete).

Uansett musikkvideoen og sangen har blitt litt av en slager og blitt spilt på fransk tv blant annet. Personlig digger jeg sangen og synes den er fengende. Jeg veit at du trenger å være nerd for å synes dette. Men jeg falt også for ideen om å sitte og spille på en arkademaskin som beveger seg rundt i byen. Sukk. Se videoen her i både HD eller vanlig. Eller du kan se den under her.

Her kan du sjekke ut noen av Talking Classics sine show med figuren Keith Apicary i også. Enjoy!


torsdag 1. april 2010

Når nerdenes arena blir mål for overvåking

Både Aftenposten og VG har rapportert at onlinespill skal bli gjenstand for overvåking av amerikanske etterretningensorgan på jakt etter terrorister. Dette er ikke noe nytt og har vært gjenstand for diskusjoner før. Så hvorfor vil man overvåke onlinespill og er dette egentlig noe vits? Har paranoiaen tatt helt av ?Det var særlig i USA i 2008 det var mye snakk om å overvåke onlinespill og onlinespillere. Særlig The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) sammen med det nevnte og nyskapte Intelligence Advanced Research Projects Agency (IARPA) har stått for disse planene om å overvåke og kartlegge onlinespill. Faktisk var det kongresshøringer i USA om det fantes terrorister på Second Life i 2008. Noe alle var enig av rimelig dumt å tro. Poenget med denne redselen og ønske om å overvåke onlinespill er at faktisk blitt så mange mennesker som spiller onlinespill at det har vokst fram egne samfunn med egne kommunikasjonslinjer. Dette blir sett på som et problem av etterretningsorgan. Tenkt om for eksempel medlemer av terroristnettverk som al qaida tar i bruk profiler i onlinespill for å kommunisere? Der det er rimelig lett å overvåke mail, chat og voice chatt på internet (som blant annet norske instanser gjør), er det noe verre med onlinespill. I dag har alle onlinespill flere muligheter for å kommunisere med hverandre. Både via ingame mail, chat og voice chat. Det betyr at siden disse virtuelle verdene etter hvert blir veldig vanlig, blir det vanskelig for blant annet etterretningsbyråer å overvåke kommunikasjonen som skjer online. Kommunikasjonen skjer inne i virtuell verder, i et spill blir det vanskeligere på grunn av de teknologiske løsningene spillene bruker å overvåke. Ergo man må overvåke disse spillene ingame og kommunikasjonen som skjer, så banalt er det. Tenk om de to orcene i Orgrimmar som snakker om et raid egentlig snakker om et terrorangrep på Washington!! Du kan lese om et slikt tenkt senario om terrorister som kommuniserer i et onlinespill som bruker dataspillets terminologi her. Jeg veit ikke om denne redselen for at terrorister skal lage en Wow konto for å snakke sammen er reel eller ikke. Men at onlinespill skaper terrorister er hvert fall alle enig om er noe tull.