onsdag 25. juli 2012

Filmjunkiene - filmnerder som lager humor om dårlig filmer

En kollega av meg tipset meg om et norskt youtube serie kalt Filmjunkiene. Det er noen filmnerder som har laget et eget show som sære filmer og det er ganske kult.
Nå har jeg selv en fortid fra Lillehammer og filmstudier så det er ekstra morsomt å se showet. Artig at filmstudenter som lager humor rundt film og det å være litt filmnerd. Jeg husker jeg bodde med en hardcore filmnerd på Smestad som hadde så mange VHS at veggene var dekt av filmer. Jo mer særere, kult og voldelig filmen var, jo bedre var det. Filmjunkiene er litt sånn.
De har laget mange episoder og mange av de er rimelig morsome. Pluss har du ikke så mye peil på dårlige kult filmer så kan du lære mye. Filmjunkiene har sitt eget nettstedet som du kan finne her. I tillegg har de egen youtube kanal som du kan sjekke ut her. De har laget 3 sesonger og jeg anbefaler at du ser alle. Showet minner litt om Beavis and Butthead når de ser på dårlige musikkvidoer og gjør narr av de. "Programlederene" er Aleksander og Ivar. To filmnerder som såklart liker alt for mye skrekkfilm. Kommer med noen gode kommentar og bra informasjon. Du merker at de har studert filmvitenskap (selv om de ikke har lest alt for mye teori hehe) Du kan se den nyeste episoden her om VHS-Junkier her eller under. Filmjunkienes videoer har alt for lite seertall og det er en skam. Støtt disse gutta og se showet deres. De har sikkert ikke noe liv så de trenger all støtten de kan få hehe :)

3 kommentarer:

 1. Hei Håvard! Appropos lillehammer; I 2008 holdt du en forelesning om dataspill og tegneserie eller noe slikt. Du viste oss i hvert fall ett utdrag fra en drøy asiatisk film, i ett slags "sin city" univers hvor hovedkarakteren dreper mange, supervisuell og spaca film. Kanskje ett longshot men husker du hva den heter?

  Du sa det var noe av det drøyeste du hadde sett.

  Hilsen tidligere student!

  SvarSlett
  Svar
  1. Halla Jolly
   Stemmer. Det var filmen Casshern. Er fra 2004 så det har kommet flere filmer med mer sær og spaca stil og innhold nå. Men når det kom så var det en fin blanding av anime og dataspill (og særhet). Kom samtidig med Sky Captain and the World of Tomorrow og Immortel (ad vitam) som alle var så og si laget i datamaskiner utenom skuespillere. 2004 var liksom året da det digitale møte film, dataspill og tegneserie estetikken.

   Slett
  2. Tøfft! skal sjekke den ut! :)

   Her ern!

   http://www.youtube.com/watch?v=TDbp10TYAWA

   Slett