tirsdag 8. oktober 2013

Hva slags forandring vil en blå regjering ha på livet til en nerd?

Etter mye om og med så har FRP og Høyre kommet med mer håndfast liste over forandringer de vil innfør når det kommer til makten. Kommer noen av disse forandringene til å påvirke nerdelivet mitt negativt eller positivt?
Hvor håndfaste og gjennomførte disse eventuelle forandringer kommer til å bli er forsatt vanskelige å si. Politikere er noen svikefulle svin. Allerede er det noen annonserte forandringer som både forarger og gleder nerden i meg.

Positive forandringer: 
1. Tollsatsene på import varer blir satt opp.
JEZZ! Endelig! Tollsatsene har stått på 200 kr siden 1975 og flere partier har lovet lenge å forandre på dette uten at en dritt har skjedd. For alle som liker å handle på nettet er dette gode nyheter. Nå kan man bestiller kule nerdevarer som t-skjorter, gadgets og samledvder uten å bli straffet med toll. For oss som liker nerdeting så har mye slikt vært vanskelige å skaffe i Norge. Men kjøp av fysiske dataspill og andre kule spilleffekter blir nå også mulig uten at posten stopper tingene dine. Hvor mye de nye satsene blir på er vanskelig å si men 400 eller 1000 kr har blitt nevnt.

2. Poker lovlig.
Nå er vel ikke akkurat poker en aktivitet som man forbinder med nerder. Men mange av mine venner ville jeg kalle pokernerder. Folk som elsker å spille poker og leser tonnevis av bøker om hvordan man skal spille og tenke. Litt som når man spiller andre dataspill. Nå skal dette blir lovlig, noe som er bra. Og kanskje kan man få litt positiv spillkultur rundt denne formen for onlinespilling om det blir lovlig.

3. Legge til rette for norsk og internasjonal filmproduksjon i Norge.
Kanskje endelig kan vi få kule utenlandske filminnspillinger til Norge. Innspillinger som skaper kulisser og reklame for Norge og norsk natur. Filmer som oss nerder liker og kan besøke stedene de blei filmet på. Få litt ekte filmnerdkultur ut i kulturlandskapet. 
Negative forandringer.
1. Datalagringsdirektivet og overvåking av digital kommunikasjon kommer til å bli mer av. 
Høyre stemte for DLD. FRP stemte imot. Men spørsmålet er veien framover. De borgerlige partiene har vært litt for kåte etter min smak til å gi politiet alt de ber om. Idealer om frihet og privatlivet, som liberale parti normalt setter høyt, har særlig Høyre gitt faen i. Redselen for terrorister og kriminelle har gjort man har forrådt sine prinsipper. Sjansen for at dette skjer igjen og igjen er stor spør du meg. Nå har FRP, KrF og Venstre sagt at de forventer omkamp om DLD så vi får se hva som skjer
2. Sikre en sterk beskyttelse av åndsverk.

Akkurat hva regjeringen mener med dette punktet er uklart men sannsynlig så er det ikke snakk om en modernisering av åndsverkloven. Her er det nok snakk om å skru skruene hardt på delekultur og nye forståelser av hva et åndsverk er i vår digitale verden. Dette kommer nok igjen til å lede til mer overvåking og bøter   


3. Trollene forsvinner ikke fra nettaviser. 
Har ikke noe med nye regjeringens løfter eller forslag å gjøre. Når det rødgrønne regjeringen hadde makten var trollene over alt og maset om sosialistene datt og sosialistene ditt. Jeg tenkte at de ville forsvinne når man fikk de forandringene de hadde maset om i 8 år. Men neida, samme forpulte gnålet er det like mye av. Men nå er det kanskje kommet litt flere venstre orienterte troll men det er den samme møkka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar