onsdag 1. januar 2014

Nyttårsløfter fra en nerd 2014

Et nytt år har startet og da er det vanlig med noen løfter man gir seg selv fordi man vil nå noen mål eller forandre noen væremåter med seg selv. Jeg har noen slike nerdeløfter.

1. Spill mer bra spill
Jeg spiller og kjøper mange forskjellige spill til mange forskjellige plattformer. Det er fordi jobben min krever det men også fordi jeg har en interesse for dataspill. Jeg vil derfor prøve mange forskjellige spill selv om jeg egentlig ikke har lyst til å spille de. Jeg kan derfor fort bli litt matlei. Jeg blir rett og slett litt overveldet av alle spillene som stabler seg opp på min liste over spill jeg må spille. Så jeg vil å år kutte litt ned på min iver etter å prøve ALLE spill som kommer ut og heller fokusere på noen få bra spill som jeg veit jeg vil like.

2.Kjøpe mer tegneserier digitalt
Jeg elsker følelsen av analoge tegneserier. Lukten og tyngden i hånden. Men det er mange tegneserier jeg ikke gidder å kjøpe fordi jeg har bare litt lyst til å lese de eller at de tar plass i min hylle. Her har jeg ikke tatt brukt et ypperlig tilbud, nemlig å kjøpe de digitalt. Jeg har skrevet før om blant annet xcomicology som er et ypperlig sted for å kjøpe digitale tegneserier. Kanskje jeg skal begynne året med å kjøpe Ex Machina serien som jeg aldri har fått satt meg inn i.

3.Ikke gå og se alle filmer fra Hollywood
Jeg går og ser mange nye filmer, ofte på kino. Men jeg har blitt gammel og er ikke lengre i målgruppen for mye av Hollywoods eventyr og superhelt filmer. Men jeg har gått og se de uansett på grunn av min jobb og yrk. Men nå er jeg lei. Det var mange filmer jeg ikke orket å se 2013 og det er enda flere i 2014. Så jeg kan fint bli mer selektiv når det kommer til Hollywood filmer. Det gir meg ikke så mye lenger og det er greit. Ikke misforstå, det er masse bra filmer som kommer fra Hollywood og USA, men det er bare endel som jeg må innse ikke passer meg lengre. 

4.Anstrenge meg mer for å finne andre typer filmer enn mainstream
Jeg ser veldig mye forskjellige filmer, fra forskjellige epoker, sjanger og land. Men i 2013 har jeg vært lat, mye på grunn av hvordan min jobb har tatt all fokus. Jeg har sett for lite obskur filmer og har ikke leitet etter de perlene av filmer som blir sluppet hvert år men som du aldri hører om pressen. Disse filmene som gir deg sår i sjelen eller får deg til å gråte fordi de sier noe fint om livet. Så jeg må få hodet ut av røva og bli litt mer filmnerd igjen.

5.Støtte flere kickstarter prosjekter
Kickstarter er en god ting. Mange folkefinansierte prosjekter innen film og dataspill er veldig interesante og spennende. Produkter som aldri hadde blitt laget om folk ikke hadde spyttet penger inn i produksjonene. Til nå har jeg kun støttet et slikt prosjekt og det er synd og skam. Det er viktig å støtte originale prosjekter som ikke har livets rett i en kommersiell setting men som mer tilhører et nisje marked. Går prosjektet til helvete, så er det ikke så farlig for meg. Det er den moralske støtten som er viktig. Sånn at underholdningsindustrien utvikler seg.   


6.Støtte norske spillindustri
Norsk spillbransje er i rivende utvikling med masse kule og spennende spill i pipelinen. Jeg har støtte Among the Sleep og kjøpt Teslagrad i 2013 men det er omtrent alt jeg har gjort. Jeg burde kjøpt flere spill fra norske spillprodusenter. Du kan kanskje argumenter at jeg gjør relativt mye siden min jobb er å utvikle og utdanne norske spillutviklere og jeg deltar og er medlem i Joingame nettverket men man kan alltid gjøre mer. Så 2014 skal både få mer penger og omtale fra min side. 

7.Lage flere bloggposter
Jeg har laget få bloggposter dette året. Jobb har tatt alt tid. Når jeg har hatt fritid så har jeg prioritert dama og hobbyer. Å skrive på bloggen har ikke hatt pri, noe som er dumt. Mest sannsynlig kommer ikke jobben til å spise 10-12 timer hver dag i 2014 og derfor burde jeg har tid til å skriver flere poster.

 8.Runne flere spill. 
Som sagt under løfte 1, så har jeg spilt alt for mange spill i 2013. Jeg har prøvd de men ikke fullført de. Jeg har ikke hatt tid, ork eller syntes de har vær bra nok. Før var jeg nesten manisk når det kom til å runne dataspill jeg startet å spill. Jeg MÅTTE runne alle spill jeg tok i min hånd. Det gjør jeg ikke lengre fordi jeg tester ALT for mange spill. Så i 2014 skal jeg bli flinkere til å runne de spill jeg starter å spill. Fordi det er greit å oppleve slutten på noe man har investert penger og tid i. 


9. Ha flere sære filmkvelder for mine venner. 
Jeg har mange filmnerdvenner men også mange normale venner. Jeg har noen ganger filmkvelder, hvor stua blir gjort om til en kinosal og det blir satt opp 2 filmer som er litt utenom det vanlige. Så ber jeg inn venner på filmquiz og filmopplevelser. Ofte har dette vært utrolig morsomt og hyggelig men i 2013 har det vært få slike kvelder på grunn av nok en gang jobb har tatt så mye tid. Men jeg skal ha mange flere filmkvelder i 2014, så er du venn med meg på facebook, så pass på!

Har du noen nerdete nyttårsløfter? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar