mandag 13. august 2018

Alex Jones og memes

Alex Jones er en konspirasjonsteoretiker som driver sin egen alternative "nyhetsmedia" kalt Infowars. Fyren er i søkelyset med jevne mellomrom fordi han sier noe rart, galt eller bare rett og slett juger så det renner. Han representere så mye som er galt og rart med dagens internetkultur at man kan fort bli fascinert. For oss nordmenn framstår nok hele fenomenet Alex Jones som bisart og fremmedgjørende. Det vi nærmeste vi har har her hjemme er kanskje Hans Jørgen Lysglimt Johansen som er "leder" for Alliansen. Dog framstår herr Lysglimt som en dårlig kopi som bare sier provoserende rasistiske utsagn og gjentar rare konspirasjoner man leser på nett.
Alex Jones har vært mye i medier igjen fordi han har blitt kastet ut av mange sosiale medier, som facebook og youtube hvor han når sine seere med sine bisarre meninger. Jeg orker ikke gå inn på alt Alex Jones har sagt og gjort (det er mye) eller den siste utviklingen om han. Du kan google det som du vil. Men jeg skal avsløre at jeg i noen år har alltid vært litt fascinert av Alex Jones. Eller nærmere bestemt hele memekulturen som har vokst ut av hans galhus medieimperium.

Jeg veit ikke når jeg rotet meg borti Alex Jones men jeg har siden jeg gikk på ungdomskolen vært fascinert av konspirasjonsteorier. Jeg skrev en stil om Bermuda trianglet. Lånet bøker skrevet om det.  Dette var på starten av 1990 tallet, før internet var noe man hadde hjemme. Så på X-files religiøst og så JFK, hvor jeg fikk høre om mange andre konspirasjoner jeg aldri hadde hørt om. Så fikk jeg internet i starten av 2000 tallet og leste om mer om illuminati og Frimurerlosjen. Jeg har aldri trodde på dette men syntes det var interessant alle slags ville ideer folk hadde og hva de tror på. Så fant jeg Alex Jones på youtube.

Alex Jones var for meg personifisering av konspirasjonsteorier. En gal mann som satt og skreik i mikrofonen, som tar seg selv (tilsynelatende) seriøst. Hvor ingen konspirasjoner er for rare eller dumme. Mange av videoene hans er lange og full av ekstreme politiske holdinger som er langt på høyresiden i USA. Her er det mye rasisme, fremmedfrykt og MRA tull. Jeg orket aldri se på slikt. Men jeg fant gull når han gikk inn på sine konspirasjonsteorier om romvesen som styrer verden, chemtrails, hjernevasking eller at nesten alle masseskytinger og terroristangrep er "false flag" operasjoner. Jeg mener, fyren omfavner alle gærne konspirasjonsteorier man kan finne på. Nå er alle hans videoer fjernet fra Youtube men du kan finne masse klipp hvor han prater om noe av dette. Her kan du se noen videoer som går inn på dette. Du kan se de under eller her, her og her.     

Jeg så på disse lange videoene hvor Alex Jones blir mer og mer sint og gal. Jeg lo til jeg gråt fordi det var så sprøtt og dumt. Bare se på denne videoen hvor han prøver å få Amazons Alexa til innrømme at den jobber for CIA.  Men etterhvert så går man lei. Pluss man innser at det er faktisk folk som tror på dette og det at jeg så på videoene hans og lo av han, gjorde forsatt at han fikk "views" og tjente penger. Og hele Pizzagate saken gjør at man satt latteren i halsen av å se på Alex Jones fordi folk tar han faktisk seriøst. Personlig så nekter jeg å tro at fyren er seriøs. Jeg tror Alex Jones bare gjør det for å tjene penger. Han spilleren en karakter. Han har selv faktisk påstått dette i retten i USA, at han spiller en rolle. Men idioter på nettet tar han seriøst og det får konsekvenser i virkeligheten. 

Men Alex Jones sier så mye rart og skriker, hyler og river av seg klærne at han er perfekt å gjøre narr av. Mainstream komikere har alle gjort dette som blant annet Stephen Colbert, Trever Noah og John Oliver
Men det som er artig med Alex Jones er hvordan internet har tatt hans sine rare teorier og utbrudd og gjort det om til memes. Både bilder, formuleringer og videoer. Fyrens ekstrem meninger blir gjort narr av eller hyllet (desverre). Du finner masse eksempler av det. Særlig videoer har blitt remixet og gjort mashuper av. Bare se på denne videoen hvor man tar tatt hans gale påstander og gjort det om til en folkesang. Du kan se den her eller under.            

Her er en annen sang som tar hans berømte "makes the frogs gays". Du kan se den her eller under

Her er en annen sang


Det beste er kanskje et band som heter The Alex Jones Prison Planet. Det er et band som lager litt generisk metalriff over hans "rants". Det er både morsomt og skremmende. Du kan høre det her eller under.
¨
Det er også mange bilde memes av alle de sprø ansiktsuttrykkene og påstandene Alex Jones har kommet med.


Spørsmålet er om det er moralsk korrekt å bli lage underholding av en fyr som Alex Jones, selv om det gjør narr av han og det han sier. Fyren spiller helt bevist på fremmedfrykt, frykt generelt og følelsen av maktesløshet og tjener penger på det. Han burde bare bli oversett og forsvinne. Hans idiotiske budskap resonere i noen av de som ser på og det er ikke noe å le av eller lage memes rundt. Begrepet Fakes news er Alex Jones Infowar i et nøtteskal. Men jeg kan ikke noe for det, jeg må bare le av fyren og alle de kreative krumspringene rundt omkring folk på internet lager. Jeg burde ikke gi fyren oppmerksomhet men han er som mye annet på internet. Du veit dette er noe du ikke burde se på men du greier ikke å la være. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar