søndag 30. august 2009

Sonys rare og annerledes reklame for PlayStation

Sonys Playstation konsoll er kjent for å ha rare og sprø reklamer for å promotere sine forskjellige systemer. Hele greia er vel at Sony vil sett an en tone og holding til sitt produkt. Det er siktet inn mot voksne og de vil derfor utfordre seeren med annerledes reklame. Noen ganger funker det, andre ganger blir det bare for sprøtt. Her er noen eksempler.

En klassiker fra PS1 sin tid er denne reklamen. Ikke fult så rar eller wackey men uansett morsom. Sony har en del av slike reklamer som er bare morsomme men litt rare også. Reklamen er formet som en gammel info reklame fra USA. Se den her eller under.

Sony fikk flere kjente regisørrer som Chris Cunningham og David Lynch til å lage reklamer. Nå begynte reklamene til Sony til å virkelig å ta av. De handlet ofte ikke om konsollen eller spill. Du så ikke et bilde fra et spill. Det var mer å fronte PS2 som noe unikt, som oppfordret til en bestemt tankegang. Du var kul om du dreiv med dataspill og særlig på PS2.

Chris Cunningham er kjent for sære filmer og musikkvideoer og han skuffet ikke. Denne merkelig og forstyrrende reklamefilmen fikk folk til å sette kafeen i halsen når den kom. Bare hør på hva dama snakker om. Se den her eller under.


Så var det herr Gal, Mr. David Lynch sin tur. Han lagde flere fucka og rare reklamer. Den ene er som en syretrip til helvete. PS2 dreiv med disse reklamene å promoterte sloganet: The Third Place. Her var det tydelig at Ps2 førte deg til en annen verden hvor reglene ikke gjaldt. Jeg freaket ut big time når jeg så anden på slutten husker jeg. Se den her eller under.


Dette er den beste David Lynch reklamen for PS2. Elsker musikken. Se den her eller under.


Siste David Lynch reklamen var også forstyrrende. Nok engang, du får ikke se noen dataspill eller konsoller. Elsker blodet i vannet. Se den her eller under.

Men om du syntes Ps1 og PS2 reklamene var rare, så tok det helt av når PS3 kom. Sony kjørte virkelig på med reklame som var sprø, alternativ og merkelig. Mange av dere husker kanskje denne reklamen. Den gikk på norsk tv og var formet som en slags kunstfilm med talking heads. Fantastisk dialog. Se den her eller under.

Så kom det noen rare og skremmende reklamer med en PS3 i et hvit rom. PS3 har makt til å påvirke virkeligheten går som en rød tråd i disse reklamene. Denne korte reklamen med dukka skremmer meg virkelig. Se den her eller under.

Nok en gang en Ps3 i et hvit rom. Disse reklamene er kanskje grunnen til at jeg aldri har kjøpt en PS3. Se den her eller under.

Grunne til at jeg skriver dette blogg innlegget akkurat nå om PS sine reklamer er fordi Sony har laget nye reklamer for å promotere sin nye PS3 Slim utgave. Det er særlig den japanske reklamene som forsetter i samme gamle rare og skremmende stil. Lurer på hvordan jeg ser ut når jeg spiller. Se den her eller under.

Her er en USA reklame for Ps3 Slim og den er mer kjedelig og normal. Artig uansett. Se den her eller under.

Men min favoritt PS reklame er denne gamle for PS2. Den er laget som en naturvideo men bare meget merkelig. Fantastisk reklame. Se den her eller under.


For though I've led a double life, at least I can say:I've lived.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar