søndag 27. november 2011

En nerd i London: London Film Museum

Er du en filmnerd og besøker London kan kanskje en tur innom London Film Museum være noe for deg. Jeg sier kanskje, fordi museumet var ikke så veldig imponerende eller innholdsrikt. Prisen er ikke akkurat skrekkelige mye med sine 13.50 pund. Filmmueseumet innheholder for det meste kostymer og props fra filmer. Desverre er det veldig mye fra amerikanske filmer. Filmer som greit nok er tatt opp i London men jeg savnet mer engelsk film. Det var også mye informasjon her om engelsk filmindustri men har du tatt noen studiepoeng i filmvitenskap så det lite ny informasjon her å hente.

Lokalene er også slite dog de har sjarm. Når jeg var der i høsten 2011 så hadde det en egen stor Charlie Chaplin og Ray Harryhausen utstilling. Disse delen var meget bra. Her var det mye informasjon, bilder, kostymer og props. Resten var ikke så imponerende men jeg fikk oppleve noen ikoniske Hollywood props på nærthold, noe som var gøy. Blant annet Alien filmene.
Det var såklart et stort fokus på Harry Porter men også Dr. Who.Batman hadde også fått stort fokus. Her var alle filmen representer selv om ikke alt var like kult.Museumet ligger ved London Eye på southbank. Ikke langt unna ligger BFI sine lokaler som jeg også anbefaler en tur innom. Her finner du en god kafe og butikk pluss muligehten til å se film både gratis og for betaling.

2 kommentarer:

  1. Jeg forstår ikke at du ikke er en norges-kjent blogg med tusenvis av kommentarer! Liker du Doctor Who, btw?

    SvarSlett
  2. Hehe, denne bloggen er nok dømt til å være for spesielt interesserte og det er helt greit. Men takk for kommentaren Linnea.

    Doctor Who må jeg innrømme har alltid unnsluppet mitt nerdeblikk. Jeg har faktisk aldri sett en episode. Men jeg har alltid lest eller hørt om serien. Jeg har bare aldri fått somlet meg til å se nærmer på den. Jeg er også litt i villrede hvor jeg skal begynne siden serien har holdt på så lenge. Har du noen tips om hvor jeg kan starte? Doctor Who er uansett stor her i England. Mine kolleger her i England er store fan.

    SvarSlett