tirsdag 24. november 2009

Mr. Deity – Youtube humor på sitt beste

Youtube er full av humor. Noe er bra, noe er dårlig og noe er bare fryktelig rart. Men det blir laget videoer der som er veldig forseggjort og har en høy kvalitet på både estetikk og humor. Mr. Deity er et slikt youtube show.

Deity betyr guddom på norsk. Så Mr. Deity er med andre ord Gud. Skaperen i følge noen. Serien handler rett og slett om Gud. Nå tenker du kanskje at det hørtes veldig kjedelig ut og at serien er laget av en amerikanske kristen sekt som skal fremme kristendommen. Det er det ikke. Gud er her fremstilt som en lat 40 pluss åring, noe usikker og ganske konfliktsky. I rollen som Gud spiller Brian Keith Dalton. Han har også laget serien. Men Gud er ikke aleine. Han er avhengig av sin assistent Larry. Han framstår som en klassisk assisten. Kled i typiske white-collar klær og har arbeidsmoralen og det moralske kompasset som Gud mangler.
Seriens episoder på ca 3-5 minutter har ofte et morsomt poeng eller to som Mr. Deity sammen med sin assistent krangler om eller lager konflikt rundt. Episodene har litt sitcom feeling over seg. Humoren er ofte ganske tørr og bruker mye understatments. Her tuller man med mye. Både Lucifer og Jesus kommer innom (selv om ingen akkurat ser ut som noen av delene).

Serien er ganske populær på youtube. Så populær at Sony kjøpte opp serien og ville at andre sesong skulle bli laget eksklusivt på Crackle.com og lage en tv versjon på HBO. Etter annet skjedde fordi serien forsvant fra Crackle.com etter andre sesong og er nå tilbake på youtube. Jeg falt litt av lasset når serien stakk til Crackle.com men har begynt å følge med igjen når det kom tilbake. Jeg liker seriens humor, generelle spøking med kristendom og seriens skaper Brian Keith Dalton. Ikke alle episodene er ikke like moro men verdt å få med seg. Du kan sjekke ut hjemmesiden til Mr.Deity her. Her ligger en del videoer og podcaster. Eller du kan gå til Mr.Deity på youtube og se mye snacks der. Under kan du se noen episoder fra youtube.

Mr. Deity Episode 1, Season One: Mr. Deity and the Evil


Mr. Deity Episode 4, Season One: Mr. Deity and the Messages


Mr.Deity Episode One, Season Three: Mr. Deity and the Virgin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar